Koop een waardebon bij jouw favoriete horecazaak

4-Horeca

M

eer dan 3600 ondernemers hebben zich de afgelopen week aangemeld bij het initiatief ‘Help de Horeca’. Koninklijke Horeca Nederland startte het platform samen met vele (horeca)partners om horecaondernemers te ondersteunen in deze moeilijke periode. Sinds eind maart is het mogelijk voor gasten om hun waardering te laten zien voor hun favoriete restaurant of café. Het is mogelijk om een waardebon aan te schaffen om de horeca ondernemer te helpen het hoofd boven water te houden.

Wat betekent het corona-virus voor de horeca branche?

Het is een rare en onzekere tijd voor (ondernemend) Nederland. En zeker ook in de horeca vallen er momenteel rake klappen. Met het besluit om alle horeca gelegenheden te sluiten tot nadere bepaling. Met als gevolg dat veel ondernemers hun omzet zien wegvallen.

Dirk Beljaarts, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland: “Horecaondernemers hebben te maken met een omzetdaling van meer dan 50%, terwijl hun vaste kosten gewoon doorlopen. Dit leidt tot acute liquiditeitsproblemen en elke vorm van hulp is op dit moment nodig om ervoor te zorgen dat cafés en restaurants blijven bestaan en een goede start kunnen maken na deze crisis. Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel horecapartners zich bij dit initiatief hebben aangesloten, samen zijn we sterker en kunnen we écht het verschil maken.”

Via het nieuwe platform www.helpdehoreca.nl kunnen vanaf zaterdag 21 maart 12:00 uur waardebonnen aangeschaft worden door iedereen die de horeca in Nederland een warm hart toedraagt. “Deze waardebonnen helpen de ondernemers aan inkomsten, ook nu ze gesloten zijn of alleen voor afhaal en thuisbezorging operationeel zijn. Horecabezoekers kunnen de bonnen verzilveren zodra de cafés en restaurants hun deuren weer openen. De bonnen zijn in feite een vooruitbetaalde reservering. Zo kan iedereen hun favoriete café of restaurant door deze lastige tijd heen helpen.